Slik får du sunne og vakre negler

Ganske mange e-butikker tilbyr i dag flere typer levering. En som er veldig vanlig er at nåtiden får bestillingen brakt til en pakkebutikk, noe som gir deg muligheten til å hente de nyinnkjøpte produktene når du har tid. Fraktalternativet er derfor ganske praktisk, og ofte også den lettest kjøpte leveringsformen.

På den annen side kan du prøve å velge levering til leiligheten eller huset eller til adressen på jobben. I mange tilfeller viser frakttypen seg å være litt dyrere, men på den annen side ekstremt rimelig. Den billigste leveringsmetoden vil imidlertid alltid være å hente bestillingen selv, men dette avhenger av om du bor i nærheten av nettbutikkens bosted.

Frakttiden er selvsagt spesielt viktig dersom vi skal bruke produktene på kort tid, og derfor er det absolutt aktuelt at du sjekker leveringstiden for det aktuelle produktet.

Mange nettbutikker lover dag-til-dag frakt på deres primære varenumre, men vær forsiktig da det forutsetter at bestillingen er lagt inn før et bestemt tidspunkt, slik at de kan få produktene sendt før kl. lagerpersonalet har fire kvelder.

Noen få nettlager sørger for gratis frakt, men ofte gjelder dette kun hvis du bestiller for en bestemt pris. Ellers må du bruke den billigste frakttypen, som i de fleste tilfeller – uansett om du bor i Kolding, Frederikshavn eller Ribe – er å få bestillingen levert til en pakkebutikk.

Ved oppsyn av eksperter som behersker vedtektene på området

Det har vist seg å være svært enkelt for vanlige dødelige å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) til ulike selskaper på nettet og med dette motivet har flertallet av nettbutikkene måttet tvinge salgsprisene på en rekke av sine produkter – for barn og babyer, og også for damer og menn – helt til bunns, og til og med noen ganger tilby gratis levering.

Det kan likevel vise seg gunstig å se nærmere på enkelte nettbutikker etter tilbud før du legger inn bestillingen, slik at du er garantert å få den billigste prisen.

Man må imidlertid være klar over at i tilfelle en nettvirksomhet tilbyr produkter til en pris som kan virke utopisk lav, så bør dette i noen tilfeller være et tegn på en uekte e-business. Kjøp med betalingskort er derimot inkludert i en ordning, som støtter kunden mot uærlige nettselskaper.

Vi foreslår vanligvis kortkjøp eller betalinger med mobiltelefonen. Alternativt kan du benytte deg av en avbetalingsløsning fra f.eks. ViaBill, i den grad du ønsker å refundere regningen i fremtiden.

Før noen bestiller fra en nettbutikk bør man egentlig studere nettbutikkens forretningsavtale, men dette er ofte lite spennende.

En annen løsning kan være å se om nettselskapet er koblet til e-merket, da det skal være et bevis på at internettvirksomheten overholder de offisielle reglene, og at nettbutikken ofte er under tilsyn av eksperter som har mye kunnskap om retningslinjene. Dette gir deg muligheten til å få hjelp dersom du opplever vanskeligheter i forbindelse med din bestilling.

Videre anbefaler vi at kunden er klar over de viktigste betingelsene som gjelder for bestillingen, for eksempel returpolitikken som brukes av nettbutikken. I denne sammenheng er det også aktuelt at du fortsatt oppbevarer e-postkvitteringen, slik at du senere kan dokumentere bestillingen, uansett om du handler gutt eller jente.

Vurdert av eksperter som forstår gjeldende regler

Trustpilot gir deg ekstremt ærlige løsninger for å vurdere en stor del av aktuelle forbrukerrefleksjoner, og av den grunn er det bra at du leser e- butikkens vurderinger før du kjøper.

Facebook tilbyr på samme måte ganske stilige metoder for å få et inntrykk av internettselskapets kundefokus. Her møter vi faktisk internettvarehus hvor du kan gi en beskrivelse av bestillingsprosessen, som også må brukes for å få et innblikk i kundetilfredshet.

Kunnskap om varer og nettbutikker støttes nå og da, men det gis ingen garantier mot endringer som kan ha blitt implementert siden siste oppdatering av nettstedets data.